platte band, kapot, lek, auto, verwisselen

Gemeente wijst schadeclaim kapotgereden banden af

Automobilisten in Druten die hun banden kapotrijden door obstakels op de weg krijgen van de gemeente geen vergoeding. In het voorjaar plaatste de lokale overheid betonnen obstakels met scherpe randen als afscheiding tussen een weg en het bijbehorende fietspad. Tientallen weggebruikers reden er hun banden op stuk en wilden daarom een vergoeding van de gemeente. Die geeft echter nul op het rekest.

Volgens verantwoordelijk wethouder Michel Lepoutre is niet de gemeente verantwoordelijk voor de schade. De oorzaak moet worden gezocht bij de rijstijl van de chauffeurs. Als je vijftig kilometer per uur rijdt ontstaat er geen schade, redeneert Lepoutre. De plaatselijke vestiging van Profile Tyrecenter moet elke week gemiddeld twee banden repareren die door de scherpe objecten zijn beschadigd.

Autobanden

In april liet de gemeente betonnen obstakels plaatsen op de Van Heemstraweg in Druten. Al snel kwamen er klachten van automobilisten die hun autobanden, en vaak ook hun velgen, kapotreden op de scherpe randen van de zogeheten varkensruggen. Vaak zijn dergelijke objecten rond, maar in het Gelderse dorp is gekozen voor hoekige varianten.

Een handvol automobilisten diende een klacht in bij de gemeente. Ze vonden dat ze recht hadden op vergoeding van de schade. Daar dacht de lokale overheid anders over en zij heeft dit inmiddels meegedeeld aan de betreffende inwoners. Sinds de afwijzing heeft de gemeente niets meer gehoord en zijn geen verdere procedures aangespannen. “Dan kunnen ze onze argumentatie waarschijnlijk begrijpen”, denkt Lepoutre.

Auteur: Tom van Gurp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.