Bandenspotter, banden, vergelijking, website

Vergelijkingssite Bandenspotter breidt uit naar Duitsland

Bandenspotter.nl gaat uitbreiden naar Duitsland onder de naam Reifenspotter. Bandenspotter is een online bandenvergelijker voor personenauto’s, bestelauto’s en SUV’s. Op de website wordt het productassortiment van de bandenspecialisten in Nederland eenvoudig in kaart gebracht en vergeleken. 

In de database staan ruim 30.000 banden met meer dan 120.000 actuele prijzen. De site heeft het volledige bandenassortiment van 16 aanbieders waaronder Euromaster, Profile Tyrecenter, Autobandenmarkt en Tirendo.

Bandenspecialisten

“Dezelfde band wordt vaak aangeboden door verschillende bandenspecialisten en het prijsverschil is in sommige gevallen groot en daarom is prijsvergelijken zeker de moeite waard”, zegt oprichter van Bandenspotter, Jan Renting.

“Een goed voorbeeld waarbij het prijsverschil groot is, is de Michelin Alpin A4 winterband, de populairste maat voor de Volkswagen Golf, waarbij het prijsverschil 39 euro per band is tussen de goedkoopste en de duurste aanbieder.”

Bandenmaat

Het vinden van de juiste band is eenvoudig gemaakt omdat het mogelijk is om te zoeken op auto waarbij automatisch suggesties worden aangedragen voor de meest waarschijnlijke bandenmaat die bij de auto hoort. Er kan ook gezocht worden op bandenmaat.

Bandenspotter is met name gericht op de particuliere markt.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.