BMW R 1200 RT, banden, motor, Continental

Motorband ContiRoadAttack 2 GT op nieuwe BMW R 1200 RT

De nieuwste versie BMW R 1200 RT staat standaard gemonteerd op de ContiRoadAttack 2 GT. Deze band is speciaal ontwikkeld om goed om te kunnen gaan met de extra belading van zware touring motoren, zonder de prestaties van de band te verminderen.

De band heeft een speciaal ontworpen karkas dat zorgt voor een verbeterde stabiliteit en minder slijtage. “De keuze voor de ContiRoadAttack 2 GT als eerste montage band is een bevestiging van de goede kwaliteit van de band”, meldt Continental.

Continental

De nieuwe BMW werd onthuld op de EICMA in november en heeft een sterker frame en betere motor dan de voorganger. De nieuwe motor is verder ontwikkeld op basis van zijn voorganger, de BMW 1200 GS, die ook standaard op Continental banden geleverd werd.

De ContiRoadAttack 2 GT is gebaseerd op de meervoudig bekroonde ContiRoadAttack 2, die heeft bewezen zeer populair te zijn bij de berijders. Ook de GT versie heeft uitstekende rijeigenschappen op zowel droog als nat wegdek en daarbij een lange levensduur. De ContiRoadAttack 2 GT geeft een uitstekende balans voor rijders van grote touring motoren.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.