Mazda 3

Toyo NanoEnergy als eerste montage onder Mazda3

Toyo Tire & Rubber heeft bekendgemaakt dat de NanoEnergy R38 in de maat 205/60 R16 92V geselecteerd is als eerste montageband voor de recent in Europa gelanceerde nieuwe Mazda3. De Mazda3 is de eerste wagen waarop een band van de NanoEnergy familie als eerste montage wordt gebruikt.

De NanoEnergy R38 is een zeer zuinige band die goede responsiviteit en opwindend rijgedrag levert, maar tegelijkertijd de nodige milieuvriendelijkheid en veiligheid verstrekt die voldoen aan de eisen van de nieuwe Mazda3.

Mazda3

Sinds de lancering van de eerste generatie Mazda3 in 2003, werden er over 3.7 miljoen exemplaren wereldwijd verkocht. Dit maakt van de Mazda3 de best verkochte auto van het automerk.

In november 2012 werd in Europa het bandenlabel geïntroduceerd. Dit label geeft de rolweerstand, grip op nat wegdek en geluidsproductie van een band weer. De labelwaarde van de NanoEnergy R38 bedraagt C.

Brandstofefficiëntie

“De banden in van de NanoEnergy familie, zullen meer en meer gebruikt worden als eerste montage voor nieuwe voertuigen omwille van Toyo’s technologie die een hoge brandstofefficiëntie garandeert”, meldt de bandenfabrikant.

NER38-EU-lable

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.