BMW R 1200 RT, banden, motor, Continental

Continental zoekt testrijders voor nieuwe motorbanden

Continental zoekt testrijders voor nieuwe motorbanden. Daarbij krijgen 30 motorrijders een gratis set banden voor de eigen motor. Vorig jaar organiseerde Continental een testrijdersactie ter introductie van de nieuwe ContiTrailAttack 2 motorband. Dit jaar start Continental een testrijdersactie voor alle typen motorbanden start.

Continental is op zoek naar enthousiaste en actieve motorrijders in alle categorieën – van allroad tot en met supersport. Alle motorrijders die per jaar minimaal 3.000 kilometer afleggen zijn potentiële testrijders.

Testrijders

Motorrijders die geïnteresseerd zijn, kunnen een speciaal formulier invullen op www.conti.nl/gratisbanden. Dit dient voor 31 april aanstaande te gebeuren. Continental maakt de 30 winnaars snel daarna bekend – zo kunnen de testrijders precies aan het begin van het nieuwe motorseizoen de beschikking krijgen over de banden.

Overigens blijven deze banden ook na afloop van de testperiode eigendom van de testrijders. Van de gelukkigen die een set motorbanden krijgen, wordt verwacht dat ze zeker twee reviews over de banden schrijven. Deze worden gepubliceerd op de site van Continental.

Motorbanden

De testrijdersactie is een mogelijkheid om kennis te maken met de hightech die Continental in zijn motorbanden verwerkt. Zo is er de Traction Skin-technologie. Door het nieuwe productieproces is het Continental gelukt om de inrijperiode van motorbanden aanzienlijk te verkorten.

Ook de MultiGrip-technologie is een ontwikkeling van Continental. Dankzij deze technologie is het mogelijk twee eigenschappen in één rubbercompound te combineren: een flexible schouder voor maximale grip en een slijtvast middengedeelte voor een optimale levensduur. De overgang tussen de twee zones is zeer gelijkmatig en dat leidt weer tot een betrouwbaar en voorspelbaar weggedrag.

Motorrijders

De testrijdersactie van vorig jaar prikkelde de creativiteit op diverse manieren. Door toedoen van enthousiaste motorrijders deed de actie de ronde op Twitter onder de hashtag #CTA2test. Dit jaar roept Continental alle fans van het merk op om voor deze testrijdersactie de ultieme hashtag te verzinnen.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.