boeing 737, vliegtuig, passagiers

Michelin levert radiaalbanden voor nieuwe Boeing 737

Michelin gaat de standaard banden leveren voor de Boeiing 737 MAX. Dat is de nieuwe versie van een van de meest verkochte passagiersvliegtuigen. De bandenfabrikant zal het toestel voorzien van hun radiaal vliegtuigbanden met NZG-technologie (Near Zero Growth). Het gaat om ruim 1300 vliegtuigen.

De Boeing 737 wordt, naast de nieuwe banden, voorzien van onder meer nieuwe motoren en andere verbeteringen. Hij zal vanaf 2017 leverbaar zijn.

Radiaalbanden

In het contract is afgesproken dat Michelin haar laatste generatie radiaalbanden met NZG exclusief levert voor de eindmontage van de 737 MAX. Ook zullen de banden gecertificeerd worden om in de aftermarket voor vliegtuigexploitanten verkocht te worden.

“We zijn erg trots om door Boeing geselecteerd te zijn de 737 te voorzien van banden”, zegt Bob Pointon van Michelin, directeur OEM. “We committeren ons aan innovatie en kostenbesparende maatregelen voor onze klanten. Onze radiaalbanden met NZG-technologie zijn ontworpen voor een lang duurzaam leven, zodat de Total Cost of Ownership omlaag gaat voor de gebruiker.”

Brandstofbesparing

NZG belooft tot 50% meer weerstand tegen beschadigingen. Ook belooft Michelin ruim 20% reductie in gewicht, wat flink brandstof bespaart. Verder gaat de band twee keer zoveel landingen mee, wat bespaart in de onderhoudskosten van het vliegtuig.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.