A.T.U wil nieuwe klanten trekken door gratis vastzetten van kentekenplaten

Bandenverkoper A.T.U gaat kentekenplaten van autorijders gratis vastzetten. Het bedrijf doet dat in samenwerking met een Shell-tankstation in Arnhem, waar het vastzetten ook plaats gaat vinden aanstaande zaterdag. Automobilisten die van de service gebruikmaken en een kentekenhouder van A.T.U laten bevestigen, krijgen elk jaar een gratis apk. De bandenverkoper gaat de service uitrollen over al haar tien vestigingen in Nederland.

Het initiatief komt van de politie-afdeling Gelderland-Midden. In samenspraak met A.T.U-directeur Jaap van Stijn en zijn zus Petra, exploitant van het Shell-station, is de actie in gang gezet. De kentekenplaten worden vastgemaakt met enkele schroeven, waardoor het moeilijker wordt om ze te stelen.

Apk

Bij een eerdere actie in Gouda werden de kentekenplaten van 450 auto’s onder handen genomen. ”Daar was toen zoveel animo voor, dat ze bij de 450 maar zijn gestopt”, aldus de Shell-ondernemer. Broer en zus Van Stijn hopen aanstaande zaterdag op een zelfde aantal. Ook is in het verleden een soortgelijke actie geweest in Almere.

”Als mensen dat willen, bevestigen we een kentekenplaathouder op de auto. Daarop staat de naam van A.T.U”, legt de bandendirecteur uit. ”Zo lang mensen die houder op hun auto hebben, krijgen ze elk jaar een eerste apk gratis. Op die manier hopen we nieuwe klanten te trekken. We willen deze service uitrollen bij al onze filialen in Nederland. Al gaan we er dan wel geld voor vragen: vijf euro.”

Tom van Gurp

Onderwerpen: , ,

Auteur: Tom van Gurp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.