Apollo bandenpartner van Duitse voetbalclub Wolfsburg

Bandenfabrikant Apollo Tyres is vanaf deze maand officieel partner van de Duitse voetbalclub VfL Wolfsburg. De Indiase producent is exclusieve leverancier van de banden voor de voertuigen van de club. Apollo wordt de nationale partner voor het mannenteam en de internationale partner voor het vrouwenteam.  

De reden dat Apollo kiest voor Wolfsburg is dat de ambities van beide organisatie overeenkomen. Zowel de club als de bandenproducent geven aan naar de top van hun sector te willen doorgroeien. ”Dat willen we niet alleen op de Duitse markt, maar ook op de Europese”, aldus Marco Paracciani, chief marketing officer van Apollo Tyres.

Partnerschap

Het logo van Apollo zal onder meer te zien zijn tijdens de wedstrijden, in het station dat de naam draagt van een ander bedrijf uit de automotive sector: Volkswagen Arena.

Het is niet de eerste keer dat Apollo zich laat zien in de voetbalwereld. Het heeft ook al een partnerschap met de Engelse club Manchester United. Ook wil het bedrijf zich laten zien in andere voetbalcompetities.

Lees ook: Apollo ziet omzet en winst stijgen in afgelopen kwartaal

Auteur: Tom van Gurp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.