Yokohoma, banden, rubber

Yokohama Rubber bouwt nieuwe bandenfabriek in China

De Yokohoma Rubber Co, Ltd, heeft bekendgemaakt dat het is begonnen met de bouw van een nieuwe productiefaciliteit voor personenwagenbanden in China. De productiefaciliteit in China zal grenzen aan de al aanwezige fabriek voor vrachtwagen- en bus banden.

De bouw is begonnen in de zomer van 2013 en zal naar verwachting klaar zijn medio april 2014. De productie zal hierdoor jaarlijks worden uitgebreid tot 6 miljoen banden tegen het eind van 2017.

Brandstofbesparing

De nieuwe fabriek zal zich voornamelijk richten op het produceren van Yokohoma BluEarth banden tezamen met andere high-performance brandstofbesparende Yokohoma banden, waarvan de vraag de laatste jaren sterk is gestegen. Vooralsnog zullen de geproduceerde banden alleen in China worden verkocht.

De uitbreiding van de productiecapaciteit in China is één van de maatregelen van Yokohoma Rubber om fase III te realiseren van haar “GD100” (middellange termijn plan 2012-2014). Hierin is beschreven dat Yokohoma Rubber haar totale wereldwijde jaarlijkse productiecapaciteit gaat verhogen met 7 miljoen banden.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.