Productieproces, banden, fabriek

Rubberfabrikant Synthos investeert in nieuwe fabriek Brazilië

De Poolse rubberfabrikant Synthos gaat 170 miljoen dollar investeren in een nieuwe fabriek voor synthetisch rubber in Brazilië. Dat heeft de algemeen directeur van het bedrijf laten weten. 

De fabriek moet operationeel zijn in 2017, aldus Synthos-directeur Tomasz Kalwat.

Contract

Het Poolse rubberbedrijf heeft daarnaast een 15-jarige deal gesloten met het Latijns-Amerikaans petrochemisch bedrijf Braskem in Brazilië. Het contact is 1,5 miljard dollar waard en omvat de levering van butadiene aan de nieuwe fabriek.

De faciliteit gaat draaien op basis van de vergunning van Michelin voor de productie van synthetisch rubber en zal het ruwe materiaal van Braskem verwerken. Het contract met Michelin heeft een looptijd van twintig jaar. In de deal is tevens opgenomen dat Michelin de nodige know-how gaat bieden in het productieproces.

Rubber

Met het contract met Michelin moet de productie van synthetische rubbers van Synthos tot 80.000 ton op jaarbasis worden uitgebreid.

Ook Pirelli tekende een meerjarencontract voor het leveren van synthetisch rubber. Met die overeenkomst is naar verluidt 1,15 miljard euro gemoeid.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.