productie band, vredestein, apollo, fabriek

Bandenproductie stijgt 6,3% tot 2016, prijs grondstoffen is risico

De productie van banden zal met 6,3% toenemen in de periode 2012-2016. Dat komt vooral wegens de toenemende vraag naar radiaalbanden. Verder wordt de wereldwijde bandenproductie steeds verder geautomatiseerd. Maar de oplopende kosten van de grondstoffen vormen een bedreiging voor de groei. Dat blijkt uit onderzoek van analisten van Research and Markets.

Het uitgebracht rapport richt zich op Noord- en Zuid Amerika, EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) en APAC (Azië). Verder gaat het in op banden voor personen- en lichte bedrijfsauto’s, trucks en bussen.

Producenten

De belangrijkste wereldwijde spelers zijn Bridgestone Corp., Compagnie Generale des Etablssements Michelin SCA, Continental AG, en The Goodyear Tire and Rubber Co. Andere producenten die in het rapport genoemd worden zijn Cheng-Shin Rubber Industries Co. Ltd., Continental AG, Cooper Tire and Rubber Co., Hankook Tire Co. Ltd., Maxxis, Sumitomo Rubber Industries Ltd., and Yokohama Rubber Co. Ltd.

Tegenwoordig bereiken geproduceerde banden steeds sneller de markt, omdat de productie verder geautomatiseerd is. Dat verkort de productietijden per product. De kosten gaan daardoor omlaag omdat er efficiënter gewerkt wordt. Ook verlaagt het de kans op productiefouten door menselijk handelen.

Grondstoffen

Gronstoffen maken op dit moment 64 tot 66 procent van de fabricagekosten uit. Dat maakt dat de stijgende prijzen van grondstoffen onzekerheden met zich meebrengen. De fluctuaties in prijzen van rubber, petroleum-based materialen, SBR, butyl rubber, polyester en andere ruwe materialen bedreigen de groei in de markt, aldus het onderzoek.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.