Continental start bouw van nieuwe productiefaciliteit

Bandenproducent Continental bouwt momenteel aan een nieuw fabricage- en technologiecentrum, het High performance technology center. De nieuwe vestiging moet komen bij de al bestaande fabriek in Korbach, in midden-Duitsland. Werkzaamheden worden naar verwachting afgerond eind mei volgend jaar. Een jaar later moeten de eerste productie-activiteiten beginnen.  

Het HPTC heeft twee functies. Ten eerste, het maken van high performance tyres voor onder meer sportvoertuigen. Daarnaast moet het bijdragen aan de optimalisatie van productieprocessen.

Kosten

Kosten van de nieuwe faciliteit zijn naar verwachting 45 miljoen euro en er komt ruimte voor zo’n zestig arbeidsplaatsen. ”We verwachten jaarlijks ongeveer 350.000 banden te maken”, zegt fabrieksmanager Lothar Salokat.

Lees ook: Continental roept 170.000 motorganden uit voorzorg terug

Auteur: Tom van Gurp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.