Banden, recycling

Alphabet zet gebruikte banden opnieuw in

Leasemaatschappij Alphabet gaat banden hergebruiken voor tussentijdse bandenvervangingen. Samen met partners Direct Access en Bandenpension.nl wordt op die manier gewerkt aan duurzaam gebruik en een efficiënter management binnen het bedrijf.

De nog bruikbare banden van leaseauto’s worden na beëindiging van het contract door Bandenpension.nl opgeslagen. Bestuurders die toe zijn aan vervanging van hun banden, krijgen vervolgens van de dealer een gebruikte set uit de opslag aangemeten.

Kwaliteitseisen

Het automatiseringssysteem ‘Dealer Banden Beheer’ van IT-partner Direct Acces moet helpen bij het vinden van de juiste set banden. Naar schatting van Alphabet zullen met het nieuwe systeem jaarlijks 5000 à 6000 exemplaren hergebruikt worden. Met de aangepaste werkwijze worden dus minder nog bruikbare banden weggegooid.

De gebruikte exemplaren moeten aan enkele kwaliteitseisen voldoen om voor hergebruik in aanmerking te komen. Zo moet onder meer het profiel in goede staat verkeren.

Voertuigbeheer

Alphabet behoort tot de grotere merkonafhankelijke leasemaatschappijen in Nederland en staat in de top 5 van Europa. De maatschappij beheert ruim 500.000 voertuigen en opereert in 19 landen wereldwijd.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.