Banden, recycling

Kopen van tweedehands banden toegenomen in 2013

Het kopen van tweedehands banden wordt steeds populairder onder consumenten. Webshop Tweedebands.nl heeft in 2013 een flinke omzetstijging gerealiseerd van maar liefst 37 procent ten opzichte van 2012. Dat heeft de online aanbieder van tweedehands autobanden bekendgemaakt. De vraag naar gebruikte autobanden is de laatste jaren sterk gegroeid.

Uit de statistieken van de webshop blijkt dat het aantal verkochte tweedehands winterbanden verdubbelde in de laatste maanden van 2012 ten opzichte van 2011.

Tweedehands autobanden

De omzetstijging van 37 procent is dus niet zo veel als die van een jaar eerder. De reden hiervoor is dat het fenomeen tweedehands autobanden nog in de fase van ontdekking zat, waardoor de omzet een enorme boost maakte.

Door samenwerkingen aan te gaan met meerdere Profile Tyrecenter vestigingen, probeert de webwinkel haar markt te vergroten en beter te bedienen.

Staat karkas

Niet alle bandenspecialisten zijn voorstander van de verkoop van tweedehands banden. Het is niet altijd duidelijk wat de staat is van het karkas. Maar Tweedebands.nl zegt alle banden bij binnenkomst visueel te inspecteren. zowel aan de binnen- en buitenzijde. Daarna volgt een test op spanning en een laatste controle.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.