AMT Goodyear

Nominatie Goodyear voor ‘zelfdenkende’ band AMT

Een band die zijn eigen spanning regelt. Voor de ontwikkeling van deze noviteit is Goodyear door Time Magazine genomineerd. De zelfdenkende bank regelt de bandenspanning middels een ingenieus pompsysteem dat in de band zelf is verwerkt.

Deze zogeheten Goodyear’s Air Maintenance Technology (AMT) wordt gezien als een doorbraak in de bandentechnologie en komt daarom in aanmerking voor de  “Best Inventions of the Year 2012.”

Erkenning

Jean-Claude Kihn, technsich directeur van Goodyear, zei vereerd te zijn om genomineerd te worden voor de ‘Best Inventions of the Year 2012’. “De AMT helpt met een optimale bandenspanning. Deze prijs erkent het werk  van onze technici. Een band die zijn eigen bandenspanning kan handhaven is iets dat automobilisten al jaren wilden. Dit is de soort doorbraak die mensen willen.”

Nog niet op de markt

Het systeem wordt ontwikkeld in haar technische centra in Akon (USA) en Luxemburg, maar is nog niet op de markt verkrijgbaar, zo meldt Goodyear.

Auteur: Fred Kramer

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.