winterbanden

Branche verwacht record verkoop winterbanden

Bandenfabrikanten verwachten dit jaar de grens van 2 miljoen verkochte winterbanden te bereiken. Het extreme winterweer heeft veel automobilisten doen beslissen om alsnog winterbanden aan te schaffen. Volgens Kwik Fit is het momenteel een gekkenhuis met aanvragen voor winterbanden en zijn lange wachttijden niet uitgesloten.

De aanhoudende kou is voor veel automobilisten reden om toch maar voor een setje winterbanden te kiezen. Dan gaat het met name om particuliere autobezitters. De meeste autobezitters laten hun banden in oktober of november al wisselen. Dat zijn voornamelijk zakelijke rijders.

Gekkenhuis

Volgens Remco Meester van Kwik Fit, met 183 vestigingen in ons land, is het momenteel een gekkenhuis: „Uiteraard proberen we al onze klanten zo goed mogelijk te helpen maar lange wachttijden zijn niet uitgesloten. De eerste sneeuwperiode was erg kort dus toen heeft men kennelijk nog even de kat uit de boom gekeken”, zegt hij in de Telegraaf.

Goede zaken

Bandenbedrijven doen momenteel dan ook goede zaken en de wachttijden voor een bandenwissel kunnen zelfs tot een week oplopen. De verwachting binnen de branche is dat deze winter een record aan winterbanden wordt verkocht. 2 miljoen ten opzichte van 1,8 miljoen verkochte winterbanden in 2011. ter vergelijking; 10 jaar geleden werden er nog geen 150.000 winterbanden verkocht.

Met nog een strenge vorstperiode van een paar dagen voor de deur, lijken nu veel automobilisten overtuigd van het nut van winterbanden. Dat blijkt ook uit cijfers van de ANWB, waar veel informatie over het gebruik van winterbanden wordt aangevraagd.

Onderwerpen: ,

Auteur: Fred Kramer

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.