topdrukte-bij-kwik-fit-garages-door-sneeuw

Run op winterbanden bij Kwik-fit

Door de eerste sneeuw en de aankondiging van sneeuwoverlast, is er topdrukte ontstaan bij de Kwik-Fit garages en ook de webshop van Kwik-Fit heeft nog nooit zoveel bezoekers gehad als in de afgelopen dagen. De telefoon staat roodgloeiend in de filialen en de monteurs werken met man en macht om aan de vraag te kunnen voldoen. Nederlanders kiezen massaal voor veiligheid en gaan over op het aanschaffen van winterbanden.

Door eerdere koude winters zijn al veel Nederlandse automobilisten vroeg overgestapt op winterbanden. Van de automobilisten die hun winterbanden opslaan bij Kwik-Fit, heeft inmiddels 95% gewisseld.

Run op winterbanden

Toch is er momenteel een run op winterbanden ontstaan omdat veel mensen door de zachte herfst het winterweer hebben afgewacht en nu toch winterbanden willen aanschaffen.

Kwik-Fit heeft hier rekening mee gehouden door vooraf extra winterbanden in te kopen en extra monteurs op te leiden en aan te nemen voor bandenwissels.

Onderzoek

“Uit onderzoek van Kwik-Fit vorige winter bleek dat ruim een derde van de automobilisten op winterbanden reed”, aldus Martin Post, algemeen directeur van Kwik-Fit Nederland. “Door de strenge winters van de afgelopen drie jaar zijn automobilisten zich steeds meer bewust van het belang van winterbanden. Kwik-Fit verwacht dan ook dat het aantal automobilisten op winterbanden verder zal stijgen naar 40%.”

Onderwerpen: ,

Auteur: Fred Kramer

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.