Bandentest GTU 2013

Dunlop scoort als beste in eerste zomerbandtest

De Dunlop Sport BluResponse heeft de hoogste score gehaald inde eerste zomerbandentest van dit jaar, gehouden door de Duitse brancheorganisatie GTÜ en Autoclub Europa. De grote merken deden het sowieso het best. Banden van Vredestein, Continental en Goodyear namen de plaatsen twee en drie (gedeeld) in beslag. In totaal werden er 16 modellen in de maat 195/65 R15 getest.

De testonderdelen werden onderverdeeld in drie categorieën: veiligheid op een nat wegdek, veiligheid op een droog wegdek en milieu/levensduur/rolweerstand. De prijsklasse varieert van 242 euro tot 338 euro voor vier banden. Overigens kregen alle meedingende banden het predikaat aanbevelingswaardig mee.

Testwinnaar

Dunlop mag zich testwinnaar noemen met de Sport BluResponse omdat deze band in alle categorieën het hoogste aantal punten kreeg: 145 van de maximaal 190 haalbare punten. De Vredestein Sportrac 5 nam plaats twee in beslag gevolgd door een gedeelde derde plaats voor de Continental PremiumContact 5 en de Goodyear EfficientGrip Performance.

De Sportrac 5 van Vredestein haalde 134 punten. De Continental en de Goodyearband kregen beiden een punt minder toebedeeld.

Aquaplanning

De testers gaven alle vier deze banden het predikaat ‘zeer aanbevelenswaardig’. Tot het middenveld behoorden de ‘aanbevelenswaardige’ Hankook Kinergy Eco en de Pirelli Cinturato P1. Een klasse lager eindigden de Firestone TZ 300 en de Nexen N’Blue Eco.

De Nankang XR 611 wordt door het GTÜ ‘niet aanbevolen’ vanwege de “schrikbarend slechte aquaplaning eigenschappen en de over het algemeen slechte grip op een nat wegdek.”

Bandentest GTU 2013

 

Auteur: Fred Kramer

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.