Reedijk Pneu Expo 2013, Lyon

Veel Nederlandse inbreng op Pneu-Expo 2013 in Lyon

VIDEO – Nederlandse bedrijven zijn prominent aanwezig geweest op de internationale bandenbeurs Pneu Expo in Lyon (12-14 maart). Zeker 8 Hollandse bedrijven uit de bandenbranche hadden hun tenten opgeslagen op de beurs in Lyon waar in totaal 82 exposanten aan deelnamen. De grote vertegenwoordiging uit Nederland is volgens organisator Eric Bigourdan van Pneu Expo te verklaren omdat Holland het distributieland van autobanden bij uitstek is en vanwege de creativiteit en het ondernemerschap.

Het is de tweede keer dat de Pneu Expo in Lyon is gehouden. Net als vorig jaar was de deelname van Hollandse bedrijven aanzienlijk. Met 8 exposanten leverde Nederland de grootste buitenlandse delegatie.

‘Nederland spin in web voor bandenhandel’

Volgens organisator Eric Bigourdan welhaast een vanzelfsprekendheid omdat ‘met name in de distributie Nederland Europees gezien de spin in het web van de autobandenhandel is’. Ondanks de wat tegenvallende bezoekersaantallen van Pneu Expo 2013 (mede veroorzaakt door de extreme weersomstandigheden), vinden de Nederlandse ondernemers het zeer belangrijk om op de beurs aanwezig te zijn.

Niels van Dijk van S&H Tyres: “De eerste maanden van het jaar is de handel in zijn algemeenheid niet al te best geweest. Wij willen ons hier profileren en natuurlijk contacten leggen of verstevigen binnen de Franse markt maar ook daar buiten.”

Bakens op Frankrijk

Ook voor Carlo Faasen van EuroTyre is Pneu Expo een uitgelezen mogelijkheid om de bakens op Frankrijk te richten. “We hebben sinds kort Achilles aan onze merknamen toegevoegd en daarvoor de exclusieve rechten voor de Franse markt gekregen. Dan is het vanzelfsprekend dat je je op deze beurs toont.”

“We zitten al stevig in de Spaanse en Portugese markt, maar we willen ook in Frankrijk vaste grond aan de voeten krijgen. Daarom is deze beurs heel belangrijk voor ons”, aldus Faasen.

Voor Melissa Margenest van Reedijk Banden Import is het de tweede keer dat Reedijk op de beurs in Lyon staat. “Voor ons is het heel belangrijk om hier klanten te ontmoeten en nieuwe klanten te werven.”

Interessant

Voor Rik Zwiers van bandengroothandel Heuver is het vanzelfsprekend om op Pneu Expo aanwezig te zijn. “Onze handel concentreert zich voor 80% op Europa. Duitsland maar ook Frankrijk spelen hier een belangrijke rol in. Pneu Expo is een nieuwe beurs die volledig gericht is op banden en dat maakt het ondanks de wat tegenvallende bezoekersaantallen voor ons zeker interessant.”

Het vergoten van de naamsbekendheid is ook voor Peter de Clopper van Molcon Interwheels de reden om een stand op Pneu Expo te hebben. Het bedrijf dat in het Zeeuwse Heinkenszand zijn roots heeft, is een van de grotere spelers op het gebied van landbouw- en industriebanden. “Als je je marktaandeel wilt vasthouden of vergroten dan is een beurs als Pneu Expo van belang. Niet alleen door de bezoekers maar ook door contacten met collega’s.”

De volgende editie van Pneu Expo is van 8 april tot en met 10 april 2014. wederom in Lyon.

Auteur: Fred Kramer

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.