Pirelli, kantoor

Pirelli verwacht forse groei op wereldwijde bandenmarkt

De Italiaanse bandenfabrikant Pirelli verwacht forse groei op de wereldwijde bandenmarkt. Dat heeft Pirelli laten weten via het macro-ecomische marktscenario over 2013. Daarmee zou de totale markt uit 1.347 miljoen banden gaan bestaan. 

Overigens zijn er grote verschillen zichtbaar per regio in de wereld. Voor Europa gaat Pirelli in het marktscenario uit van een stagnatie van de markt. Landen met een snel groeiende economie zullen een groei van zo`n 2,3% realiseren.

Premium

In China is nog meer groei mogelijk. Pirelli denkt dat China goed is voor een groei met 8,4%. De groei van de bandenmarkt komt vooral voort uit het Premium-segment aan banden.

Volgens Pirelli bedraagt de groei van het Premium-segment meer dan 7%. Dat is zeker drie keer zoveel als de groei voor het Non-Premium-segment. Premium zal daardoor in 2013 naar verwachting goed zijn voor 13,3%. Dit was 12,7% in 2012.

Truckbanden

Zowel in bestaande als opkomende markten verwacht Pirelli groei voor het Premium-segment. In bestaande markten zou de groei uitkomen op zo’n 3,8% met een marktaandeel van 18,2%. In opkomende markten zou het marktaandeel uitkomen op 8,5%.

Voor de markt voor truckbanden gaat Pirelli in het marktscenario uit van een groei met 4,8% tot 136 miljoen stuks. Daarbij is er weinig verschil tussen bestaande en opkomende markten met groeicijfers van 5,3% en 4,6%.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.