Goodyear, Marathon, band

Goodyear Marathon-band bespaart op brandstofkosten

Het gebruik van de Goodyear Marathon-band voor vrachtwagens kan wagenparkbeheerders helpen te besparen op de brandstofkosten. Bij een wagenpark van 50 voertuigen kan tot 200.000 euro aan brandstof bespaard worden. 

Volgens Luca Volgora, commercieel directeur Voertuigen bij Goodyear Dunlop Italia, is dat te danken aan de Goodyear Marathon-banden. Deze banden bieden echter niet alleen een oplossing voor een lager brandstofverbruik.

Duurzaamheid

De banden zorgen ook voor een hoger kilometrage en de mogelijkheid tot loopvlakvernieuwing. Dit maakt de banden duurzamer in vergelijking met andere banden. Om tot een besparing in de brandstofkosten te kunnen komen en daarmee ook een lagere CO2-uitstoot te realiseren, vormen de Goodyear LHS II + stuurbanden, LHD II + aandrijfbanden en LHT II trailerbanden de meest ideale combinatie.

De genoemde besparing van 200.000 euro kan behaald worden met een vloot van zo’n 50 voertuigen. Gezamenlijk kunnen zij 145.000 liter minder brandstof verbruiken door de Goodyear Marathon-banden. De totale CO2-uitstoot zou zo met 380 ton verkleind kunnen worden. Volgens Volgora gaat het om een significante bijdrage vanuit milieuoogpunt. In een voorbeeld wordt een en ander nader uitgelegd.

Goodyear Marathon

Zo zou een gelede vijfasser van 40 ton 4.344 euro per jaar kunnen besparen over een verreden afstand van 100.000 kilometer. Dat komt bij een verbruik van 32,26 liter op 100 km en een brandstofprijs van zo’n 1,50 euro per liter neer op een brandstofbesparing van 2.896 liter.

De schadelijke uitstoot neemt daarbij af met 7.616 kilogram. Volgens Volgora kan met de keuze voor Goodyear Marathon een goede keuze voor de langere termijn gemaakt worden, omdat het uiteindelijk kosten helpt besparen. De Goodyear Marathon is volgens Volgora verder een goede keuze, omdat de band de remweg op natte wegen verkleint. Binnen de Goodyear Marathon-range zijn meerdere banden verkrijgbaar.

Rekentool

20% van de banden draagt een B-label voor brandstofverbruik èn grip op natte wegen. 95% heeft een C-label of hoger voor eveneens brandstofverbruik en grip op een nat wegdek.

Overigens heeft Goodyear ook een rekentool ontwikkeld voor wagenparkbeheerders, zodat zij zelf een en ander kunnen berekenen. Deze rekentool is gratis beschikbaar via een speciale website.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.