Bridgestone bouwt nieuwe bandenfabriek in Rusland

De Japanse autobandenfabrikant Bridgestone gaat een nieuwe bandenfabriek in Rusland bouwen. Het gaat om een fabriek in Zavolzhye Industrial Zone in Ulyanovsk Oblast. De nieuwe fabriek is de eerste van Bridgestone in Rusland.

De bandenfabriek zal zich bezighouden met de productie van banden voor personenwagens. Partners binnen de fabriek zijn Mitsubishi Corporation, de overheid van de regio Ulyanovsk Oblast en de Ulyanovsk Region Development Corporation.

Bandenfabrikant

Bridgestone Tire Manufacturing C.I.S. LLC (BMCIS) zal de Russische locatie gaan runnen. Bridgestone Tire Manufacturing C.I.S. LLC (BMCIS) is een bandenfabrikant die onlangs is opgericht door Mitsubishi Corporation en Bridgestone. Bridgestone heeft hierin een belang van 90 procent en Mitsubishi bezit 10 procent van de aandelen.

Om de locatie te realiseren is wel een miljardeninvestering nodig. De totale investering van beide partijen bedraagt zo`n 37,5 miljard jen, oftewel 12,5 miljard roebel.

Winterbanden

Als alles volgens plan verloopt, dan zal de productie in de eerste helft van 2016 van start moeten gaan. In de tweede helft van 2018 moet de productiecapaciteit opgeschaald zijn naar zo’n 12.000 banden per dag. De afzet is vooral gericht op de Russische markt voor winterbanden.

Met de investeringen in een fabriek in de Russische regio spelen zowel Bridgestone als Mitsubishi in op de verwachte groei in de regio. De verkopen van nieuwe auto`s nemen al langere tijd sterk toe in deze regio, wat ook tot een hogere afzet kan leiden voor nieuwe banden.

Fabriek

Volgens Bridgestone is besloten ook het Pole Position retailnetwerk in de regio te vergroten. In combinatie met de nieuwe fabriek zal Bridgestone zo de mogelijkheid krijgen dichter op de markt te opereren. De bouw van de fabriek zal beginnen in de eerste helft van 2013 op een locatie van ongeveer 81 hectaren groot. Wanneer de fabriek operationeel is, zullen er zeker 800 mensen werken.

Overigens betekent de samenwerking tussen Mitsubishi Corporation en Bridgestone ook dat Mitsubishi een belang zal nemen in Bridgestone C.I.S. LLC (BSCIS. Dat is een salesbedrijf van Bridgestone in moskou. Bridgestone zal een belang van 80 procent behouden in het salesbedrijf, Mitsubishi krijgt 20 procent.

 

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.