Goodyear ziet winst weer toenemen in Q1 2013

A patron covers up in the rain at a Goodyear automotive care business in Williamsville, N.Y., Tuesday, April 28, 2009. Biggest U.S. tire maker Goodyear Tire & Rubber Co. is reporting, Wednesday, a loss of $333 million in this year’s first quarter, its second consecutive big quarterly loss. (AP Photo/David Duprey)

Goodyear heeft de winst weer zien toenemen in het eerste kwartaal van dit jaar. Dat heeft het Amerikaanse bandenbedrijf bekendgemaakt. Er werd een nettowinst van 26 miljoen euro behaald, terwijl de omzet lager uit viel. 

Door de kwakkelende Europese automarkt nam de omzet van Goodyear in het vorige kwartaal met 11 procent af tot 4,9 miljard dollar. Het feit dat Goodyear echter winst boekte is als goed nieuws te beschouwen. Een jaar eerder leverde het eerste kwartaal nog een verlies van 11 miljoen dollar op.

Bandenfabrikant

Voor de operationele winst geldt dat Goodyear deze in het eerste kwartaal zag toenemen met 3 procent tot en met 302 miljoen euro. Volgens ceo Richard J. Kramer  is Goodyear er in geslaagd solide resultaten neer te zetten ondanks de slechte economie.

Kramer zegt dit te danken hebben aan de strategische focus op het verbeteren van de producitiviteit en het verkopen van innovatieve producten in de beoogde marktsegmenten. De toegevoegde merkwaarde blijkt ook te werken. Vooral in Noord-Amerika scoren de activiteiten volgens de topman beter dan verwacht.

Markt

In Europa blijft de markt echter moeilijk. Kramer: “We nemen stappen om de zwakke industrie aan te pakken. We zijn bezig met de ontwikkeling van een driepuntenplan om het rendement in deze regio weer verder omhoog te brengen.”

Ondanks de slechte Europese markt is Goodyear optimistisch gestemd over het jaar 2013. “We hebben vertrouwen in het uitkomen van de verwachtingen voor dit jaar. De verwachting is dat het globale segment een omzet zal opleveren van 1,4 tot 1,5 miljard dollar. Dat zou een record zijn, met een stijging van meer dan 12 procent ten opzichte van 2012”, aldus Kramer. Ook over de cash flow in 2013 blijft Goodyear positief gestemd.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.