Continental Hannover

Continental houdt vast aan winstverwachting voor 2013

De Duitse bandenfabrikant Continental houdt vast aan de winstverwachting voor 2013. Dat is bekendgemaakt bij de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal van dit jaar.

Volgens Elmar Degenhart, de CEO van Continental, waren de eerste drie maanden van dit jaar niet gemakkelijk, maar lag dit ook in de lijn der verwachtingen. Volgens Degenhart heeft het bedrijf echter de weg naar boven al weer teruggevonden. Continental heeft er vertrouwen in dat de wereldwijde productie van auto’s zich zal stabiliseren.

Bandenvervangingsmarkt

“Naar aanleiding van de ongewoon lange koude periode verwachten we ook dat de bandenvervangingsmarkt in Europa weer zal aantrekken.” Voor 2013 gaat Continental nog steeds uit van een stijging van de verkopen van ongeveer 5 procent tot meer dan 34 miljard euro. De EBIT-marge zal uitkomen op ruim 10 procent.

Dat het relatief goed gaat met Continental, ondanks de moeilijke marktomstandigheden, blijkt ook uit de cijfers. Eind Q1 had Continental iets minder dan 173.000 medewerkers. Dat betekent dat er sinds het einde van 2012 zeker 3.200 banen bij zijn gekomen bij de bandenfabrikant.

R&D

Volgens Degenhart genereerde de Automotive Group verkopen tot 4,9 miljard euro na drie maanden. Daarbij gold een marge van 7,2 tegen 8,1 procent in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. “Gezien de negatieve ontwikkeling van de autoproductie in Europa en de aanhoudend hoge kosten voor research en ontwikkeling van nieuwe producten, kan er toch gesproken worden over een solide resultaat.”

Voor de Rubber Group van Continental geldt dat er verkopen van 3,1 miljard euro werden gerealiseerd in het eerste kwartaal. De marge verbeterde van 15,2 naar 15,4 procent. Volgens Degenhart zal het volume in de tweede helft van het jaar verder verbeteren, mede als gevolg van de vertraagde omwisseling van winter- naar zomerbanden door de lange winter.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.