Dunlop, racewagen

Goodyear Dunlop Europa viert jubileum met 24-uursrace

Bandenfabrikant Goodyear Dunlop Europe viert het 125-jarige bestaan van het merk Dunlop op meerdere manieren. Tijdens de komende 24-uursrace op de Duitse Nürburgring zal een speciale auto meerijden in Dunlop-kleuren. 

De betreffende auto is een GT3-versie van de Mercedes-Benz SLS AMG tweezitter sportwagen. De auto rijdt onder de vlag van Rowe Racing, een ontwikkelingspartner van Dunlop Motorsports als het gaat om banden voor langeafstandsraces. De auto is zwart en bevat gele accenten. Op de deuren staat ‘125 Jahre Dunlop’ vermeld.

Dunlop

De verjaardag van Dunlop hangt samen met de uitvinding door John Boyd Dunlop in 1888. Deze Schotse dierenarts was de eerste die een luchtband ontwikkelde. Na zijn uitvinding richtte hij samen met andere investeerders een bedrijf op dat zijn naam zou gaan dragen, Dunlop.

Sinds 1984 heeft het Japanse Sumimoto Rubber Industries de Europese activiteiten verworven. Sumimotor was echter al sinds 1964 een van de belanghebbenden voor de naam van Dunlop. In 1986 verwierf Sumimoto ook Dunlop Tire Corp. in de Verenigde Staten. Goodyear kocht zich in 1999 in en beschikt nu over een 75 procent belang in de Dunlop-activiteiten in Europa en Noord-Amerika. Sumimoto beschikt nog altijd over 25 procent van de aandelen Dunlop.

Roadtrip

Overigens wordt het 125-jarige bestaan ook nog op een andere wijze gevierd. Speciaal voor consumenten heeft Dunlop een actie in het leven geroepen waarbij de ultieme roadtrip te winnen valt. Daarnaast valt er nog een rit op het circuit te winnen. De deelname is beperkt tot één inschrijving per persoon en is ook alleen geldig voor personen woonachtig in Nederland.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.