Michelin, banden

Michelin gaat Franse bandenfabriek toch sluiten

Bandenfabrikant Michelin sluit toch zijn truckbandenfabriek in het Franse Joué-lès-Tours. Directie-voorzitter Jean-Dominique Senard zei vorige maand nog dat hij met nieuwe arbeidsvoorwaarden een reorganisatie wilde voorkomen.

De sluiting van de fabriek, die gepland staat in het eerste kwartaal van 2015, leidt tot een verlies van 700 van de 930 banen. Ongeveer 200 werknemers worden herplaatst in een productielocatie voor halffabrikaten, 250 gaan met vervroegd pensioen en 480 werknemers krijgen twee alternatieve functies aangeboden in andere Michelin-vestigingen, zo meldt Autokompas.nl.

Herstructurering

Michelin zegt dat herstructurering nodig is om in te spelen op de dalende vraag in Europa. De fabrikant wil zich meer gaan richten op de export naar andere werelddelen. Van de in totaal 107.000 medewerkers van Michelin werkt 59 procent op dit moment in Europa. Eind 2012 werkten er 24.000 mensen voor Michelin in Frankrijk.

Lees ook:

Nieuwe arbeidsvoorwaarden Michelin moeten reorganisatie voorkomen

Auteur: Steven Don

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.