Goodyear en VVN werken samen voor verkeersveiligheid

Goodyear is een samenwerkingsverband aangegaan met verkeersveiligheidsorganisatie Veilig Verkeer Nederland (VVN). Binnen het partnerschap krijgt de bandenproducent ruimte om automobilisten het belang van goed onderhouden banden bij te brengen. De samenwerking werd dit weekend afgetrapt met een bewustwordingsdag voor jonge automobilisten. 

Weggebruikers laten veel liggen bij de preventie van noodsituaties op de weg. Dat blijkt uit controles van Goodyear. De organisatie stelt dat naar schatting 3,5 miljoen Nederlandse voertuigen op onderspanning rijden. Daarnaast zouden 240.000 bestuurders dagelijks in overtreding zijn wegens een profieldiepte die onder de wettelijk bepaalde 1.6 millimeter ligt.

Bewustzijn

“Samen met VVN willen we automobilisten laten zien hoe een controle van minder dan vijf minuten hun eigen veiligheid en die van hun medeweggebruikers aanzienlijk kan vergroten”, zo stelt woordvoerder Greet Willikens van het bandenbedrijf. Door bewustwording moeten noodsituaties en de daaruit voortvloeiende ongelukken worden voorkomen.

Bij wijze van aftrap organiseerde het nieuwe partnerschap dit weekend een reeks workshops en groepslessen op het gebied van verkeersveiligheid. “Een mooie kick-off van een langdurige samenwerking”, zo noemden de organisatoren het. De dag was speciaal gericht op jongeren met minimale rijervaring. Het belang van goed onderhouden banden kwam in het programma duidelijk aan bod.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.