Rubber mogelijke oorzaak brand bij afvalverwerkingsbedrijf

Op een industrieterrein in het Drentse Schoonebeek heeft dit weekend een grote brand bij een afvalverwerkingsbedrijf gewoed. De brand ontstond volgens de brandweer in een stapel rubber, bestaande uit autobanden en versnipperd materiaal. Het bedrijf verwerkt onder meer rubberafvalstromen van hoofdzakelijk Europese bandenproducenten.

Het rubber is waarschijnlijk gaan broeien, waarna de brand is ontstaan, zo stelt een woordvoerder van de brandweer in een radio-uitzending van RTV Drenthe. De brandweer was urenlang bezit om het vuur onder controle te krijgen. Er zijn geen gewonden gevallen, zo is bevestigd.

Brand

De brand ontstond zondag rond drieën. Door het rubber afval met grote grijpers uit elkaar te trekken, kon de brand uiteindelijk worden geblust. Tot in de avond is de brandweer bezig geweest met nablussen.

Een nabijstaande loods op het bedrijventerrein is door de brandweer nat gehouden om het overslaan van de brand te voorkomen. Ook werd de omgeving tijdelijk afgezet.

Rubber

Bij het afvalverwerkingsbedrijf wordt onder andere het materiaal van rubberafvalstromen gesorteerd en afhankelijk van het materiaal opgewekt tot grondstof of brandstof voor energiecentrales. Naast de verwerking van productie-afvalstromen wordt ook rubber dat afkomstig is van gemeenten, inzamelaars en particulieren verwerkt.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.