Hoofdkantoor, Goodyear, Akron, Ohio

Goodyear opent nieuw hoofdkantoor in VS

Autobandenfabrikant Goodyear heeft op 9 mei het nieuwe hoofdkantoor in Akron in de Verenigde Staten officieel geopend. Volgens de bestuursvoorzitter en CEO van Goodyear, Rich Kramer, past het zeven verdiepingen tellende gebouw bij de band die Goodyear heeft met Akron en het noordoosten van Ohio.

“Het gebouw staat niet alleen voor het oude Akron, maar ook voor een vooruitstrevend en vitaal Akron dat continu bezig is zich te ontwikkelen op baanbrekende wijze. Het stalen-glazen gebouw is representatief voor de echte samenwerking tussen Goodyear en Akron. Het nieuwe gebouw is mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen de publieke en private sectoren. Het gebouw is een voorbeeld voor andere steden.”

Team

Volgens Kramer is het nieuwe hoofdkantoor in staat de medewerkers van het bedrijf te verbinden en als een team te laten samenwerken. Het kantoor biedt ruimte aan ruim 2.000 werknemers van Goodyear. Het gebouw is verbonden aan het Innovation Center van Goodyear, waar nog eens 1.000 mensen werken. Het hoofdkantoor is het centrum van de campus van Goodyear in Akron.

Het eerste gebouw dat Goodyear liet bouwen was een kantoor van twee verdiepingen in 1900 in Akron. In 1915 kwamen er nog meer gebouwen bij, waaronder de bekende Old Guard Clock Tower. Het Akron Innovation Center werd gebouwd in 1916 en gerenoveerd in 1978. Pas toen werd het centrum echt het technische centrum van Goodyear wereldwijd.

Bouw

De bandenfabrikant had overigens al eerder plannen om het oude hoofdkantoor te vervangen door een nieuw gebouw, maar door de crisis werden die plannen uitgesteld. In 2011 werd dan daadwerkelijk begonnen met de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van ruim 59.000 m2.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.