Goodyear Frankrijk vindt geen koper voor fabriek Amiens-Nord

A patron covers up in the rain at a Goodyear automotive care business in Williamsville, N.Y., Tuesday, April 28, 2009. Biggest U.S. tire maker Goodyear Tire & Rubber Co. is reporting, Wednesday, a loss of $333 million in this year’s first quarter, its second consecutive big quarterly loss. (AP Photo/David Duprey)

Goodyear Frankrijk heeft geen koper kunnen vinden voor de fabriek in Amiens-Nord. De kans is dan ook groot dat de fabriek alsnog dicht gaat. Dat heeft de directie van het bandenbedrijf in Frankrijk bekendgemaakt. 

Sinds februari werd door het Franse Agentschap voor Internationale Investeringen (AFII) gezocht naar een mogelijke koper voor de bandenfabriek. Binnen dit onderzoek werden drie andere bandenfabrikanten aangesproken evenals enkele beleggingsfondsen. Volgens het Franse TF1 konden de beleggingsfondsen echter niet voldoende garanties bieden en hadden de fabrikanten onvoldoende interesse.

Fabriek

Het niet kunnen vinden van een koper kan grote gevolgen hebben voor de fabriek in Amiens-Nord waar 1.173 mensen werken. De sluiting waar Goodyear eerder mee dreigde, is door het uitblijven van een koper een stap dichterbij gekomen.

Helemaal kansloos is de operatie echter nog niet. Binnenkort is er nog een rechtszaak rond de plannen van Goodyear om de fabriek te sluiten. Deze rechtszaak is onder meer aangespannen door de vakbonden en werknemers.

Reorganisatie

De situatie rond de fabriek in de Noord-Franse plaats is al enkele maanden gespannen. Eind januari maakte Goodyear bekend de fabriek te willen sluiten. Dit leidde tot stakingen en hevige rellen tussen werknemers van de betrokken fabriek en de politie.

Mocht de fabriek gesloten worden, dan kan de directie van Goodyear Frankrijk baanbehoud niet garanderen. Goodyear Frankrijk beweert het personeel zo goed mogelijk via de vertegenwoordigers van het personeel op de hoogte te hebben gesteld van de ontwikkelingen.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.