Vanco Winter 2 beste winterband voor camper en bestelwagen

De Vanco Winter 2 van Continental is door het Duitse vaktijdschrift Promobil benoemd tot beste winterband voor campers en bestelwagens. De winnaar liet zeven andere winterbanden achter zich. De Vanco Winter 2 scoorde als beste op droog en besneeuwd wegdek, rolweerstand en rolgeluid en aquaplaning. 

De winterbandentest van Promobil is wereldwijd de enige test die zich richt op banden voor campers en bestelwagens.

Winterbandentest

De redactie van het blad testte in de maat 22/70 R 10 C. Volgens het testteam heeft de Vanco Winter 2 zeer goede en evenwichtige rijeigenschappen en goede grip op winterse wegen. “Het is een echte pro op sneeuw, smeltende sneeuw en ijs, zonder dat dat een negatieve invloed heeft op de grip op droog wegdek.”

De testselectie bestond uit Amerikaanse, Aziatische en Europese merken. De premium winterbanden en goedkope exemplaren bleken qua prestaties wel degelijk veel van elkaar te verschillen.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.