Uniroyal, zomerband, rainsport

Uniroyal zomerband krijgt Red Dot design-award

De nieuwe RainSport 3 van Uniroyal heeft de prestigieuze Red Dot designprijs gekregen. De sportieve zomerband beschikt over de innovatieve Shark Skin-technologie die voor een goede waterafvoer zorgt. Deze technologie gaat volgens de Red Dot- jury samen met een design dat de ‘best in the wet’-status van de band nog eens onderstreept. 

Voor het ontwerp van de nieuwe RainSport 3 zomerband heeft regenbandenspecialist Uniroyal zich laten inspireren door de optimale stroomeigenschappen van de huid van een haai. Het ‘profiel’ van die huid is vertaald naar het asymmetrische loopvlak van de band.

Aquaplaning

De Shark Skin-technologie minimaliseert turbulentie waardoor water nog sneller wordt afgevoerd. Het resultaat: optimale bescherming tegen aquaplaning, een korte remweg, maximale grip én een opmerkelijk laag geluidsniveau. In deze video wordt duidelijk hoe de Shark Skin-technologie functioneert.

De 40-koppige Red Dot-jury keek ook met andere ogen naar de Uniroyal RainSport 3. Uit de conclusie: “Deze band onderscheidt zich door zijn ontwerp duidelijk van de concurrentie – diverse aantrekkelijke designdetails maken direct zichtbaar dat deze band perfect presteert op nat wegdek. Het is zeer belangrijk dat een band zijn kerneigenschap al op het eerste gezicht duidelijk maakt. Juist in een verzadigde markt is het van belang je te onderscheiden. En dat is precies wat Uniroyal doet met dit fraaie én functionele staaltje Industrieel design.”

Design award

Het winnen van de Red Dot designprijs staat niet op zichzelf: eerder dit jaar werd de RainSport 3 ook al onderscheiden met de iF Product Design Award 2014.

De sportieve Uniroyal RainSport 3 is er in maten van 14-21 inch en met keuze uit verschillende breedtematen (van 185 – 295 mm) en snelheidscoderingen (H, V en Y). Daarmee is de nieuwe zomerband breed inzetbaar – zo zijn er ook speciale versies voor SUV’s. Meer (technische) details over de band zijn hier te vinden.

Uniroyal, zomerband, rainsport

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.