Bandenhotel Almelo

Meer bandenhotels voor opslag winter- en zomerbanden

Door het toenemende gebruik van winterbanden wordt ook de opslag steeds belangrijker. Immers, als banden niet goed worden opgeslagen kunnen de eigenschappen in negatieve zin veranderen en wordt daarmee de levensduur aanzienlijk verkort. Voor de juiste opslag is het bandenhotel in het leven geroepen. De branche verwacht deze winter dat de verkoop van winterbanden boven de 2 miljoen uitkomt.

Bandenfabrikant Continental heeft in samenwerking met Mega Tyre een dergelijk bandenhotel. Door met een aantal automerken samen te werken zoals Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Ford, BMW, Renault, Jaguar, Volvo, Mercedes-Benz, Peugeot en Opel is dit een goede oplossing voor de opslag van banden. De band/wiel combinaties worden in dit magazijn geregistreerd en op de juiste manier opgeslagen zodat de banden in topconditie blijven.

Opsturen

Na het wisselen van de bandenset stuurt de dealer deze op naar Continental of Mega Tyre, die op hun beurt zorgen voor de verdere afhandeling. Indien de winterbanden weer gedemonteerd moeten worden, worden de opgeslagen banden weer retour gestuurd naar de dealer.

Veel autodealers en garages hebben hun eigen opslag voor bandensets. Vaak is het mogelijk om de banden na het verwisselen gewoon achter te laten bij de dealer tegen een kleine vergoeding. De dealer controleert dan direct de staat van de banden, het profiel en zorgt voor de juiste opslag.

Levensduur

Automobilisten die ervoor kiezen hun banden zelf op te slaan moeten wel weten hoe hiermee om te gaan. Door een verkeerde opstapeling of een vochtige plek kan de levensduur van een autoband ernstig worden verkort.

De banden moeten in een donkere koele en droge ruimte opgeslagen worden. Voor opslag dienen de banden goed te worden schoongemaakt. Ook is het verstandig om de looprichting en de montage-positie van de band te noteren.

Lees ook: Branche verwacht recordverkoop winterbanden

Auteur: Fred Kramer

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.