Kumho en Yokohama gaan samen banden ontwikkelen

De bandenproducenten Kumho en Yokohama hebben een samenwerkingsverdrag voor gemeenschappelijk onderzoek en ontwikkeling( R&D) ondertekend. Daarnaast hebben beide bedrijven overeenstemming bereikt over de uitwisseling van licenties en technologieen. De focus van de samenwerking is de ontwikkeling van concept-banden gericht op de toekomst. Specifiek door middel van ultralight-banden om de millieu-efficientie te verbeteren, zoals de CO2 uitstoot.

Kumho Tire is onderdeel van de Kumho Asiana Groep, waar ook Asiana Airlines toe behoort. Kumho Tire behaalde in het ficaal jaar 2013 een geconsolideerde netto omzet van 3,7 Billioen Won (ca. 2,7 Mrd. Euro).

Bandenproductie

Tot de onderneming behoren 8 fabrieken in Zuid Korea, China en Vietnam, waar 11.000 arbeiders werken. In het fiscaal jaar 2013 bereikte Yokohama een netto omzet van 601,6 Milliard Yen (ca. 4,3 Mrd. Euro), waarvan 479,5 Milliarden Yen (ca. 3,4 Mrd. Euro) uit de bandenproductie.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.