Bridgestone, fabriek, productie, banden

Nieuwe fabriek Bridgestone China officieel geopend

Bridgestone China heeft haar nieuwste fabriek voor bus- en vrachtauto-radiaalbanden in Shenyang officieel geopend. De opening van de fabriek in het noorden van China komt een jaar nadat Bridgestone bekendmaakte het oorspronkelijke investeringsbedrag meer dan te verdrievoudigen van 99 naar 300 miljoen dollar. 

Kazuhisa Nishigai, ‘directeur operations’ van het bedrijf en bestuurslid van Bridgestone Corporation: “China is een van de meest belangrijke markten voor Bridgestone. Dit wegens de grote vraag naar radiaalbanden voor bus en vrachtauto. Het is de bedoeling dat de nieuwe fabriek in Shenyang een van de meest essentiële Bridgestone-fabrieken wordt en dat we gaan bijdragen aan de groei van de lokale markt en de behoefte van klanten.”

Bandenbranche

De grond voor de fabriek werd in 2012 aangekocht en is goedgekeurd voor de bouw van productiefaciliteiten, waaronder een bandenfabriek. De totale investering, onder andere voor de bouw van de fabriek en de productieinstallatie, bedraagt 299,7 miljoen Amerikaanse dollar. De productiecapaciteit van de fabriek wordt geschat op ongeveer 5.000 banden per dag. De oppervlakte bedraagt 395.000 vierkante meters en er zijn 325 werknemers per 1 september aan het werk.

De nieuwe fabriek voor de Chinese dochteronderneming Bridgestone Tire Co., Ltd. maakt deel uit van een eerder geplande verhuizing. De verhuizing zelf is nodig omdat het ontwikkelingsbeleid van de stad Shenyang is aangepast. Het beleid is bijgesteld na de verstedelijking van het gebied rondom de Shenyang fabriek. De Group ontwikkelt nu systemen om haar ‘snelheid naar de markt’ te verbeteren om snel op de productbehoeften van haar klanten in te spelen.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.