Apollo, Geneve, Motorshow, autoband, banden

‘Nieuwe Hongaarse fabriek gaat niet ten koste van Vredestein’

De nieuwe Hongaarse fabriek van bandenproducent Apollo Tyres gaat niet ten koste van de productie en werkgelegenheid bij dochterbedrijf Apollo Vredestein in Enschede. In Hongarije zullen immers andere banden geproduceerd worden dan in Twente het geval is. Dat heeft Apollo Tyres vanuit India laten weten. 

“De productie in Hongarije is een aanvulling op Enschede”, zo meldt een woordvoerder in dagblad Tubantia. “Beide locaties gaan zich specialiseren.

Subsidie

Apollo Tyres ontvangt 95,7 miljoen euro subsidie voor de bouw van een nieuwe bandenfabriek in Hongarije, zo maakte de Europese Unie recent bekend. De werkgelegenheid in die regio moet met de komst van de fabriek worden gestimuleerd.

Wanneer de bouw van de fabriek in het dorp Gyöngyöshalász start, is vooralsnog onduidelijk. Wel is bekend dat het werk moet bieden aan bijna 1.000 mensen. De EU verstrekt subsidie aan het project, omdat de werkgelegenheid in de regio beneden het Europese gemiddelde ligt. De EU verwacht dan ook niet dat de subsidie marktverstorend werkt.

Martktaandeel

De nieuwe Hongaarse fabriek moet er tevens aan gaan bijdragen dat Apollo Tyres haar aandeel op de Europese markt binnen vijf jaar verdubbelt. Beide fabrieken gaan dan ook op maximale capaciteit draaien. Teams van Vredestein zullen ingezet worden bij het opstarten van de fabriek in Hongarije, zo wordt gesteld.

Auteur: Roosmarijn Dierick

1 reactie op “‘Nieuwe Hongaarse fabriek gaat niet ten koste van Vredestein’”

greiserr@aol.com|13.09.19|01:26

hallo
dit verhaal blijk achteraf dus een lulverhaal.
wij zijn alleen maar aan het afschalen.
productie banden in enschede van ca.18.000 banden per dag
nu ca.11.000
toekomst onzeker.
mensen worden intern herplaatst.
uitzendkrachten langzamerhand allemaal de laan uitgestuurd.

jarenlang was de omzet ca. 500 milj. met een nettowinst van 50 a 60 milj.
afgelopen jaar 500 milj. omzet met 1 milj. winst.

waar eindigt dit voor ons in enschede.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.