Apollo krijgt 95 miljoen van EU voor bouw Hongaarse fabriek

Apollo Tyres ontvangt 95,7 miljoen euro subsidie voor de bouw van een bandenfabriek in Hongarije. Dat maakte de EU onlangs bekend. Door de komst van de fabriek moet de werkgelegenheid in de regio fors worden gestimuleerd. Wanneer met de bouw wordt gestart, is nog niet duidelijk.

De fabriek komt in het dorp Gyöngyöshalász, in het noorden van het land en moet werk bieden aan 975 mensen. De werkgelegenheid in die regio is beneden het Europese gemiddelde, waardoor Brussel besloot een subsidie toe te kennen. De EU verwacht niet dat de subsidie marktverstorend werkt.

Vredestein

Met de nieuwe fabriek wil het Indiase Apollo Tyres, moederbedrijf van Vredestein, haar productiecapaciteit uitbreiden. Dat deed het bedrijf eerder dit jaar ook al in Enschede, waar de jaarlijkse fabricage werd opgeschroefd van zes naar zeven miljoen banden per jaar.

Lees ook: Apollo Vredestein breidt capaciteit van fabriek uit

Auteur: Tom van Gurp

2 reacties op “Apollo krijgt 95 miljoen van EU voor bouw Hongaarse fabriek”

Theo Theo Reinerink|06.03.20|14:50

Ik ben tot nu toe voor een verenigd Europa geweest. Nu ik echter lees dat Apollo bijna 100 miljoen Europese subsidi krijgt om de fabriek in Nederland te sluiten en weer op te bouwen in Hongarije waardoor hier 750 mensen hun baan verliezen ben ik geneigd te zeggen: Laten we het Engelse voorbeeld volgen om samen uit de Europese gemeenschap te stappen. Nederland zal, als grootste netto betaler, beter af zijn zonder de Europese gemeenschap.

Peter Schuil|06.03.20|20:21

Dit is een artikel van 2014 Theo