Goodyear_Dunlop_-_Close_up_looking_at_tire_label

EU-bandenlabel zegt niets over eigenschap winterband

VIDEO- Bandenfabrikant Continental vindt dat het EU-bandenlabel weinig tot niets zegt over de belangrijke eigenschappen van winterbanden. Consumenten zouden daardoor niet in staat zijn de juiste winterbanden te kiezen.

De afgelopen weken is duidelijk gebleken hoe belangrijk goede winterbanden zijn, ook in Nederland. Consumenten die de juiste winterband kiezen, zijn ook onder (extreme) winterse omstandigheden verzekerd van maximale grip en stabiliteit.

Keuze

Het EU-bandenlabel is sinds eind dit jaar verplicht voor banden voor personenauto’s, bestelwagens en trucks. Dit is bedoeld om consumenten te ondersteunen bij het maken van de juiste keuze voor nieuwe banden.

Informatie

.Continental ‘onderschrijft de doelstellingen’ van het EU-bandenlabel maar de bandenfabrikant is ook van mening dat het label slechts een indicatie geeft van de eigenschappen van een band. En dit zou in het bijzonder gelden voor winterbanden want het label stelt consumenten niet in staat specifieke wintereigenschappen zoals het remvermogen op besneeuwd, ijzig en nat wegdek te beoordelen.
Ook zegt het label niets over cruciale zaken zoals het rijgedrag op besneeuwd, droog en nat wegdek. Zelfs de grip op sneeuw en aquaplaning blijven volledig buiten schot. Continental heeft een animatie opgenomen waarin het op aansprekende wijze duidelijk maakt wat de beperkingen van het bandenlabel ten aanzien van winterbanden precies inhouden.
Bekijk hieronder de video:

Auteur: Fred Kramer

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.