Hankook, Technodome, R&D, ontwikkeling, bandencentrum

Hankook begint bouw van nieuw hypermodern R&D-centrum

Bandenfabrikant Hankook organiseerde deze week een ceremonie voor zijn hypermoderne mondiale R&D-centrum, het Hankook Technodome, en de bouwlocatie in Daejeon, Zuid-Korea. Tijdens de officiële start van de bouw presenteerde het bedrijf ook zijn strategische research and development-visie voor de koers die Hankook volgt om uit te groeien tot een wereldwijde topspeler in het bandensegment op basis van technologisch leiderschap.

De middellange tot lange termijn strategische R&D-plannen van de bandenfabrikant werden uiteengezet, waaronder plannen die nieuwe onderzoeks- en testfaciliteiten voor banden vereisten.

R&D

In Korea wordt gewerkt aan een nieuwe high-tech R&D infrastructuur bestaande uit twee hoofdcomponenten: het Hankook Technodome in Daeduk Innopolis, Daejeon, en het Hankook Test & Engineering Centre in Sangju.

Het Hankook Technodome, met een totale investeringswaarde van 266 miljard KRW (meer dan 190 miljoen EUR), zal in 2016 operationeel worden. Deze unieke high-tech faciliteit zal bij oplevering een drijvende kracht worden voor nieuwe, innovatieve technologieën met moderne functies.

Banden-analyse technologie

Het Hankook Test & Engineering Centre zal naar verwachting in 2018 worden opgeleverd en dienen als een mondiaal overslagcentrum voor banden-analyse technologie. Het wordt daarnaast uitgerust met geavanceerde bandtestfaciliteiten. De twee high-tech R&D-faciliteiten zullen gezamenlijk fungeren als centrale instrumenten binnen de complete R&D-infrastructuur van de onderneming.

“We zijn er sterk van overtuigd dat het invoeren van krachtigere, geavanceerdere R&D-mogelijkheden een cruciale stap is binnen onze formule, die erop gericht is uit te groeien tot wereldwijde topspeler in het bandensegment,” aldus Mr. Seung-Hwa Suh, Vice Chairman en mondiaal CEO van Hankook Tire.

Technodome

“Het Hankook Technodome is ontwikkeld als afspiegeling van ons vertrouwen in R&D en zal een belangrijke mijlpaal vormen binnen de verdere ontwikkeling van ons bedrijf. In combinatie met onze proactieve bedrijfscultuur zal de high-tech R&D-faciliteit een stevig fundament vormen, waarop we een managementstructuur op basis van kwaliteit en vooruitstrevend leiderschap kunnen realiseren.”

Het gebouw beslaat een vloeroppervlak van 96.328 m² en een totaal landoppervlak van 70.387 m². Binnen in het hoofdonderzoeksgebouw maken 90 afzonderlijke laboratoria een verscheidenheid aan R&D-activiteiten mogelijk, die gelijktijdig kunnen worden uitgevoerd.

Onderzoekers

Zodra het gebouw een feit is, zullen er ca. 1.000 onderzoekers hun werkzaamheden in het nieuwe Technodome kunnen verrichten: hierdoor wordt de mankracht in R&D met meer dan 40% verhoogd in vergelijking tot het huidige mondiale R&D-centrum van Hankook.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.