Grote Nederlandse inbreng op bandenbeurs Reifen Essen

Nederlandse bandenbedrijven staan in groten getale op de Duitse bandenbeurs Reifen Essen. Met ruim dertig standhouders is Nederland het op drie na meest vertegenwoordigde land op de beurs. Onder meer de distributeurs en importeurs Van den Ban, Heuver, Inter-Sprint, Euro-Tyre en ETD exposeren tijdens het vierdaagse evenement en laten hun nieuwste producten en diensten zien.

Distributeur Van den Ban showt tijdens het evenement onder andere hun nieuwe a-symmetrische profiel van private label Novex: de Superspeed A2. De band heeft een range van 38 maten (185/50/16 81V tot 245/45/18 100W XL).

Innovatie

”Een andere innovatie die we laten zien in Duitsland, is de truckband van Hifly”, legt woordvoerder Leonie de Wit uit. ”Sinds enige jaren brengen we dit Chinese budgetmerk op de markt, voor personenwagens, light truck, caravans en SUV’s. Hifly heeft inmiddels een goede reputatie opgebouwd en wordt door Van den Ban met succes gedistribueerd.”

Importeur Reedijk op haar beurt brengt de nieuwe profielen van de Maxxis-banden onder de aandacht. Dat zijn de Maxxis S-pro, een ultra high performance SUV-band, en sportband VS-01. Beide banden zijn onlangs gelanceerd.

Bandenevenement

Ook European Tyre Distributors (ETD) zal acte de présence geven op het Duitse bandenevenement. De distributeur uit Strijen importeert al een aantal jaren banden van het LEAO-merk. ”Dat label importeren wij voor heel Europa”, aldus directeur Marcus Reedijk.

”De producten zijn geschikt voor tractors, grondverzet en ook voor vrachtwagens. Die eerste twee categorieën zijn nieuw en willen we dan ook duidelijk laten zien aan onze klanten. Ook de producten van ons eigen merk Security zijn op de stand te zien. Dat merk voeren we al vijftien jaar en bestaat uit aanhangwagenbanden en industriebanden voor vorkheftrucks. Daar willen we zeker mee uitpakken op de beurs.”

Vakbeurs

Het evenement in Essen wordt voor de 28e keer gehouden in de Messe Essen en is de grootste en belangrijkste beurs in de branche. Eens in de twee jaar komen duizenden professionals uit de hele wereld bij elkaar in Duitsland. De vorige editie in 2012 werd bezocht door ongeveer 19.000 mensen. Ook dit jaar verwacht de organisatie zeker zoveel geïnteresseerden.

Het aantal standhouders is ongeveer 660, meldt de organisatie. Vooral bedrijven uit China, Duitsland, Italië, Verenigde Staten en Nederland zijn aanwezig. Naast een complex van diverse hallen met in totaal ongeveer zestigduizend vierkante meter beursruimte worden ook prijzen uitgereikt, onder meer voor innovatieve producten en diensten.

Importeur

Een van de nieuwe diensten komt van OBO Banden uit Hardenberg. Het bedrijf grijpt de beurs aan om een app te lanceren voor de Duitse markt. De toepassing voor mobiele telefoons is een variant van de eerder in Nederland gelanceerde bandenreparatie-app. Hiermee kunnen gebruikers bepalen of een band gerepareerd moet worden of toe is aan vervanging.

Eurotyre uit Venlo wil onder meer de nieuwste producten van hun eigen merk Infinity onder de aandacht brengen. Een range zomerprofielen: Ecomax, Ecosis, Ecopioneer en Ecovantage. ”Daarmee kunnen we ons onderscheiden van andere budgetmerken”, zegt sales manager Pierre van Ooij. De Limburgse bandenimporteur, dat dit jaar haar 30-jarige jubileum viert, maakt in zijn stand ook ruimte voor banden van het Eurotyre-merk.

Velgen

Naast distributeurs komen ook diverse fabrikanten af op de grote vakbeurs, zoals Michelin, Bridgestone, Apollo Vredestein en Goodyear. Ook het Nederlandse Interstate Tires reist naar Duitsland aan het einde van deze maand. Het bedrijf presenteert drie nieuwe ranges (Eco, Race en DNRT) en 87 nieuwe maten. Naast fabrikanten en importeurs zijn er ook bedrijven die zich bezig houden met velgen, bandenopslag en rubber. Het evenement vindt later deze maand plaats, van dinsdag 27 tot en met vrijdag 30 mei.

Tom van Gurp

Lees ook: Heuver bandengroothandel op beurs Reifen Essen

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Grote Nederlandse inbreng op bandenbeurs Reifen Essen”

Banden Groep|11.05.14|12:38

Voor de liefhebbers