Bridgestone, fabriek, productie, banden

Bridgestone wint patentzaak tegen Chinees bedrijf

De Japanse bandenfabrikant Bridgestone heeft een patentzaak over het design van een band gewonnen tegen Qingdao Genco Industrial Group in Qingdao in de Chinese provincie Shandong. Dat heeft Bridgestone bekendgemaakt.

Qingdao Genco Industrial Group had in de catalogus een band opgenomen die een soortgelijk patroon kende als het geregistreerde Bridgestone-patroon voor truck- en busbanden. Het ging daarbij om het profiel dat contact maakt met de weg. Als gevolg van de publicatie in de catalogus startte Bridgestone een rechtszaak bij de rechtbank van Qingdao city.

Ontwerppatent

Bridgestone voerde hierbij aan dat de ontwerppatenten van het bedrijf geschonden zouden zijn door het Chinese bandenbedrijf. De Chinese rechtbank gaf Bridgestone gelijk, waardoor er sprake was van het schenden van patenten door Qingdao Genco Industrial Group. Het Chinese bedrijf ging niet in beroep tegen de beslissing. Daardoor is de uitspraak van de rechtbank onherroepelijk geworden.

De uitspraak van de rechtbank is voor Bridgestone reden om continu te blijven werken aan het vasthouden aan de waarde van de merken door de noodzakelijke acties te ondernemen om handelsgeheimen en intellectuele eigendommen te beschermen. Bridgestone stelt patentschendingen altijd te melden bij de verantwoordelijke autoriteiten.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.