Hankook Tire, Global RnD Center 1

Presentatie luchtloze autoband op autobeurs Frankfurt

Op de IAA 2013 (Internationale Automobil-Ausstellung) in Frankfurt kunnen bezoekers kennismaken met Hankooks conceptversie van de luchtloze autoband. Onder de naam i-Flex presenteert de bandenproducent zijn nieuwste prototypes. De banden zouden onder meer bijdragen aan een beter rendement.

Naast het feit dat er nooit meer sprake van een platte band kan zijn, heeft de conceptversie naar zeggen van de ontwikkelaars nog vele andere voordelen. Zo is de band lichter dan de gebruikelijke band-wielcombinatie en wordt door een verbeterde structuur het schokniveau ingeperkt.

Recyclebaar

Met de aanpassingen in gewicht en constructie moet in de toekomst niet alleen het brandstofgebruik en de geluidsproductie afnemen, ook de voertuigveiligheid zou ermee verbeterd worden.

Om tegemoet te komen aan de vraag naar steeds milieuvriendelijkere en meer duurzame producten, werd de band zo ontwikkeld dat deze bijna volledig recyclebaar is. Voor 95 procent om precies te zijn. Er werdgewerkt met polyurethaan kunststof.

Productie

Wanneer Hankook overgaat tot productie is vooralsnog onbekend. Voorlopig kan de band enkel op de autobeurs bewonderd worden. De IAA 2013 vindt plaats van 12 tot en met 22 september.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.