Michelin introduceert X-Crane + voor mobiele kranen

Michelin heeft de X-Crane + geïntroduceerd. De band is de opvoger van de X-Crane, en is geschikt voor gebruik door mobiele kranen op allerhande terreinen. Naar zeggen van de producent gaat het rubber 20 procent langer mee en ontstaat meer comfort door een betere schokbestendigheid. 

De band kan een gewicht tot 1.200 ton dragen en is gemaakt om zowel lange afstanden te kunnen rijden als te maneuvreren op het werkterrein. De band haalt een snelheid van 80 km/h en zou nog net zo goed op onder meer de remafstand scoren als zijn voorganger.

Veiligheid

Volgens Michelin biedt de vernieuwde versie alle voordelen van de X-Crane, maar is deze op verschillende gebieden verder geoptimaliseerd. Het asymmetrische loopvlakdesign bijvoorbeeld is opgebouwd uit zowel kleine als grote blokken die zorgen voor zowel stuurnauwkeurigheid als tractie op zachter terrein.

De band vergroot de veiligheid door betere geometrie van het contactvlak van de band en de velg, zo laat de producent weten. Als gevolg daarvan kan het proces van de montage en het ontkoppelen van de band sneller en veiliger plaatsvinden. Door de vernieuwde rubbersamenstelling moet het product tevens 20 procent langer meegaan. De opwarming van de schouders wordt tijdens het rijden door het karkas verminderd, wat maakt dat het rendement hoger is.

Comfort

Omdat de X-Crane + door een stijvere rubbersamenstelling minder vibraties geleidt en meer gelijkmatig draagt, wordt daarnaast het comfort voor de bestuurder tijdens het rijden op de weg verbeterd, aldus de producent.

De X-Crane + is beschikbaar in de maten 385/95 R25, 445/95 R25 en 525/80 R25.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.