Michelin, logo

Michelin-banden standaard op nieuwe Volvo Polestar

De nieuwe Volvo S60 en V60 Polestar worden standaard uitgerust met 245/35 R 20 Michelin Pilot Super Sport ultra-high performance banden. Voor de wintermaanden worden de Michelin Pilot Alpin 4 en X-Ice North 3 geadviseerd. De nieuwe Volvo zal wereldwijd worden verkocht op vier continenten vanaf 24 juni dit jaar.

“De banden van Michelin Pilot Super Sport kunnen goede prestaties leveren en voldoen aan de strenge voorwaarden die wij aan onze auto’s stellen”, zegt Henrick Fries, projectmanager van de nieuwe Volvo-voertuigen.

Fabrikant

De Polestar is één van de snelste voertuigen die de Zweedse autofabrikant ooit heeft gemaakt. De auto’s beschikken over 350 paardenkrachten en heeft een zes cilinder turbomotor. Hij gaat van nul naar honderd in 4,9 seconden.

De band van Michelin is, volgens de Franse fabrikant, geschikt voor de snelste voertuigen ter wereld. De kennis die het bedrijf vergaarde over het gedrag van autobanden tijdens diverse autosportevenementen, onder meer de 24 Uur van Le Mans, kan het gebruiken bij het fabriceren van nieuwe producten. Een van die producten is de Pilot Super Sport.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Tom van Gurp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.