obo banden, Hardenberg, bandenvernieuwing, producent

Hardenbergse bandenproducent lanceert bandenreparatie app

Bandenvernieuwingsproducent OBO Banden uit Hardenberg komt deze maand met een nieuwe app over bandenreparatie. Hiermee wil het bedrijf eindgebruikers informeren over de duurzame mogelijkheden van bandenreparatie. Het doel is om professionele eindgebruikers te informeren dat bandschades in veel gevallen nog te repareren zijn. De bandenvernieuwer richt zich daarbij in het bijzonder op de loonwerkers en landbouwmechanisatie bedrijven. In 2012 lanceerde OBO Banden al een online bandenanalyse.

Veel versleten banden worden bij schade nog weggegooid en vervangen door een nieuwe band. Is de kapotte band op 1 as verbonden dan is er kans dat beide voorbanden vervangen moeten worden. Maar dat is onnodig, zegt de bandenspecialist.

Band repareren

“In veel gevallen is een band nog prima te maken tegen lage kosten. Door een band te reparen stel je vervanging uit en daarmee ook de belasting op het milieu”, vindt het bedrijf. OBO Banden biedt haar diensten via de bandengroothandelaars en bandenservicebedrijven aan. Met de ontwikkeling van de app biedt OBO met de benodigde schade-expertise haar klanten extra ondersteuning.

De app bestaat uit 2 delen. Het eerste deel is het reparatie onderdeel. Hierin kan men door middel van maten, schadelocatie en een te uploaden foto zien of je band te repareren is. Men krijgt direct een uitslag. Het tweede deel is de optie karkas. Hierin kunnen gebruiker overbodige gebruikte of versleten banden (karkas) aanbieden. Indien advies gewenst is, zorgen de medewerkers van OBO banden voor contact met een specialist.

Modernisering

Herman Hutten: “We zien dat de modernisering van het bedrijfsleven doorgaat. Vooral de jonge generatie bezit bijna allemaal wel een smartphone. Om informatie op de juiste tijd en plek te krijgen is dit de ultieme manier om de klant te helpen.” De applicatie is door een groep van echte gebruikers getest.

De eerste introductie is deze maand in Nederland. Vervolgens wordt er uitgebreid naar omliggende landen. De app is te downloaden in de app store van de diverse smartphone systemen; Apple en Android.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.