Athos, vrachtwagenbanden, rijtest, transport

Athos wint vrachtwagenbandentest bij transportbedrijf

241.000 gereden kilometers. 66.846 liter verbruikte dieselbrandstof. 3.060 uur rijtijd. 72 testbanden van in totaal vijf producenten. Dit zijn de uitkomsten van een grote bandenvergelijkingstest, die voor HG-Logistic GmbH gedurende de laatste maanden werd uitgevoerd. Athos heeft de test gewonnen op basis van de prijs-prestatie verhouding.

De evaluatie van de gezamelde gegevens is uitgevoerd door de adviesfirma „Die Flottenberater GmbH“, die samen met haar technologiepartner „tec4U Ingenieurgesellschaft“ (beide bedrijven zijn gevestigd in Saarbrücken) de vergelijktests in de praktijk van een vervoerbedrijf onafhankelijk begeleidde en de gegevens verzamelde en evalueerde.

Vrachtwagenbanden

Ralf Hämmerling, directeur van de Hämmerling – The Tyre Company GmbH, verantwoordelijk voor de productie en distributie van Athos vrachtwagenbanden, is vooral blij met de resultaten bij verschillende beladingstoestanden. Voor hem is deze test een duidelijke bevestiging van het gepresteerde werk.

Voor de test die uitgevoerd werd tussen September 2013 en Januari 2014 werden in totaal drie identieke IVECO Stralis AS440S46T/FP LT trucks, nieuwste uitvoering, met EURO 6 motoren in combinatie met Krone Megatrailer SD27 ingezet. De complete vrachtwagens waren steeds uitgerust met banden van één merk.

Brandstofverbruik

Er werd gelet op de vaststelling van het brandstofverbruik in verband met de banden  –  verschillende beladingen veranderden dan ook de ranking. Zo won de Dunlop in de categorie tot 21 ton, terwijl in de categorie met een totaalgewicht van 32 ton Goodyear de eerste in de test was – de ATHOS bereikte een respectabele derde en tweede plaats. Na de evaluatie van alle testcriteria zoals brandstofefficiëntie, grip op nat wegdek, rolweerstand en zuinigheid bereikten de Athos banden met 25 punten de beste waardering.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.