Apollo, Vredestein, Menger 8, fabriek, Enschede

Apollo Vredestein breidt capaciteit van fabriek uit

Bandenproducent Apollo Vredestein heeft de productiecapaciteit van zijn fabriek in Enschede flink uitgebreid. Topman Onkar Konwar hoopt dat er vanaf 2015 jaarlijks zeven miljoen banden kunnen worden gemaakt, zei hij tijdens zijn openingstoespraak. Dat zijn er momenteel nog zes miljoen.

De machine die het allemaal mogelijk moet maken, is de Menger 8. Met de mixmachine wil het Indiaas-Nederlandse bedrijf een nog hogere productie draaien dan het voorheen al deed. De moderne rubbermenginstallatie moet de productie van banden in het hoogste segment een impuls geven.

Porsche

Het gaat hierbij onder meer om banden voor auto’s als de Porsche 911 en Lamborghini Gallardo. Ook geeft de investering voor een forse impuls aan de werkgelegenheid in Twente.

Iets minder dan een jaar geleden werd begonnen met de voorbereiding van het project. Vanaf het najaar kon de machine worden geleverd en geïnstalleerd. Het gevaarte heeft een gewicht van honderdzestig ton.

Duurzaamheid

De uitgaven voor de menginstallatie zijn 25 miljoen euro. De machine wordt geroemd om zijn duurzaamheid en vanwege het feit dat hij zeer geavanceerd is. Voor de investering heeft Apollo Vredestein twee ton subsidie ontvangen van de provincie Overijssel, vanuit de regeling Duurzame Energie en Energie-opwekking.

Apollo, Vredestein, Menger 8, fabriek, Enschede

Lees ook: Vredestein breidt productie van agrarische banden fors uit

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Apollo Vredestein breidt capaciteit van fabriek uit”

Dennis Pothast|01.05.14|22:00

Best wel fijn dat het zo goed gaat met Apollo Vredestein en om hier een onderdeel van te zijn.