Maserati

Maserati en Porsche kiezen voor Continental en Dunlop

De Italiaanse autofabrikant Maserati en de Duitse autofabrikant Porsche hebben voor hun nieuwe sportwagens gekozen voor banden van respectievelijk Continental en Dunlop. Het gaat om de nieuwe Maserati Quattroporte en de Porsche 911 GT3. 

Maserati heeft gekozen voor de ContiSportContact 5 P-band voor de Quattroporte. Het is de eerste keer voor Continental dat Maserati koos voor de Duitse autobandenfabrikant. Maserati heeft een lijn gelanceerd bestaande uit zes banden met een diameter van 19 tot 21 inch.

Sportband

De ContiSportContact 5 P kan gezien worden als de high-tech sportband van Continental. De banden voor de Quattroporte zullen speciaal gemaakt worden en voorzien zijn van de letters MGT. Daarmee moet verwarring met banden uit dezelfde lijn voorkomen worden. Met de ContiSportContact 5 P voor de Quattroporte kunnen snelheden tot 320 kilometer per uur worden behaald.

Continental is niet de enige bandenfabrikant die af-fabriek banden mag leveren. Ook Dunlop is uitgekozen om banden te leveren voor een sportwagen. Porsche heeft voor de nieuwe Porsche 911 GT3 gekozen voor de Sport Maxx Race banden van Dunlop.

Dunlop

Porsche koos voor de Sport Maxx Race-band van Dunlop omdat de band in staat is een gebalanceerde en sportieve prestatie te leveren op een hoog niveau. De voorwielen van de Porsche 911 GT3 zullen uitgerust worden met  245/35 ZR20 (91Y) NO banden en 305/30 ZR20 (103Y) XL NO voor de achterbanden.

Deze bandenmaten en -combinaties zijn speciaal ontwikkeld voor de 911 GT3 in nauwe samenwerking met Porsche. Volgens Andreas Preuninger, projectmanager GT-auto’s bij Porsche AG, bleek uit tests dat de Sport Maxx Race-band leidde tot een betere remkracht van de auto. Ook werd de stuurkracht geoptimaliseerd door de banden. De banden onderscheidden zich verder door de hoge stabiliteit op de weg.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.