LingLong, radiale tractorband

Range LingLong radiale tractorbanden verder uitgebreid

Binnen enkele maanden tijd na de introductie breidt Heuver Bandengroothandel het aanbod van LingLong tractorbanden verder uit. Na de start met een ruim aanbod van 85-serie banden voor de aangedreven wielen, zijn nu ook banden leverbaar in de 70-, 80- en 90 serie. Heuver richt zich met het assortiment op díe maten waarnaar in de markt voor de traditionele merken veel vraag is.

LingLong combineert de kwaliteit en prestatie van gerenommeerde merken met een scherpe prijsstelling. In een latere fase volgen ook series voor het getrokken materieel.

Importrechten

Bertus Heuver, directeur Heuver Bandengroothandel: “Met LingLong stapten we in de ruimte die de markt bood voor landbouwbanden met de beste prijs-/kwaliteitverhouding. We startten vorig jaar onze exclusieve import voor West-Europa met de belangrijkste maten uit de 85-serie. Dat hebben we inmiddels uitgebreid met andere series.”

“De LingLong radiaalbanden voorzien in een behoefte in de nieuw- en vervangingsmarkt. Er is veel vraag naar banden met kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid, die prijstechnisch interessant zijn. Precies dat is waar LingLong aan beantwoordt. Bovendien past dit product heel goed in een moderne, technologisch georiënteerde markt zoals we die aantreffen in Duitsland, de Benelux en Frankrijk. De snelle ontwikkeling van het assortiment staaft onze visie om dit product op de Europese markt aan te bieden.”

Profieldiepte

De LingLong banden hebben een RW1-profiel. Dit biedt meer dan 20% meer profieldiepte op het loopvlak dan tot nog toe beschikbare standaardbanden, meldt Heuver. Dat betekent een belangrijke bijdrage aan extra levensduur, terwijl de moderne profielopbouw met afgeronde schouders de gewassen en ondergrond spaart.

Dat is belangrijk voor de opbrengsten en voor het overall-rendement van het agrarisch bedrijf. Daarnaast heeft dit profiel een hoog zelfreinigend vermogen. LingLong-banden zijn inzetbaar op onder andere het boerenerf, akkers en weiden. De banden zijn geschikt voor tractoren, oogstmachines en lichte shovels en passen op de standaardvelg.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.