banden Pirelli

Pirelli zet in op groene bandenproductie in Mexico

Pirelli zet in op de productie van ‘groene’ banden in Mexico. Pirelli heeft 400 miljoen dollar vrijgemaakt voor een fabriek in het Mexicaanse Silao. De eerste 200 miljoen dollar is daarvan al geïnvesteerd. Dat meldt Tirereview.

Het topmanagement van Pirelli heeft nu een gesprek gehad met de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto over de investeringen van de overige 200 miljoen dollar. Het gehele investeringsplan maakt deel uit van het in november 2011 door Pirelli gepresenteerde strategische industriële plan.

Duurzaamheid

Pirelli werkt toe naar een meer duurzame productie van banden. Daarbij horen ook banden die op een milieuvriendelijke manier gemaakt worden van milieuvriedelijke materialen. Het project in Silao loopt door tot en met 2017 en zal voor veel werkgelegenheid zorgen.

Het project is al goed voor de creatie van 1.400 directe banen. Daar komen nog eens 400 indirecte banen bij. Het nieuwe ‘groene’ project levert nog meer banen op voor de regio. Volgens Giuliano Menassi, senior vice president of operations voor Pirelli Group wereldwijd, heeft Pirelli besloten een nieuw project te lanceren in Mexico uit tevredenheid over het verloop van het eerste project.

Banden

De Silao-fabriek is al operatief sinds 31 mei 2012. Op 18 juni 2013 werd bij de fabriek de 1 miljoenste band gemaakt. De banden die in Silao gemaakt worden, zijn bestemd voor de Amerikaanse, Canadese en Mexicaanse markt.

Bij de fabriek worden high-performance en ultra-high performance banden gemaakt voor zowel auto`s als lichte vrachtwagens. De verwachting is dat in Silao in 2015 de 3,5 miljoenste band zal worden gemaakt. Wanneer de locatie volledig operationeel is in 2017, zullen er 5,5 miljoen banden gemaakt worden.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.